Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

Silopispor, Bende Varım Dedi!

 

29.3.2007 10:25:24

Şırnak Amatör Liginde Mücadele Eden Silopi Spor Final Maçında Kendi Sahasında Çarşamba Günü Saat 14.00 Da Cizre Kartal Spor İle Karşılaştı.

 

 

Maçı izlemeye Silopi İlçe Kaymakamı H.Mehmet Kara, Silopi belediye başkanı Muhsun Kunur, Silopi ilçe emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, İl gençlik spor kulübü yetkilileri ve binlerce Silopi taraftarı katıldı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren rakibi Cizre kartal spora aşırı derecede zor anlar yaşatan Silopi spor, karşılaşmanın 20 inci dakikasında kalesinde bir gol gördü ve Cizre kartal spor 1 farkla öne geçti. Silopi spor bu dakikadan sonra baskılarını arttırdı. Karşılaşmanın 35 inci dakikasında Cizre Kartalsporlu bir futbolcu kendi ceza alanı içerisinde Silopi sporlu futbolculardan Suat’a faul yaptı ve maçın hakemi Faysal Kadırhan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Silopi sporlu futbolculardan Suat, Topu filelere göndererek durumu eşitledi. Maçın ilk yarısı 1 – 1 bitti.

Maçın ikinci yarısına da Silopi spor baskılı başladı. İkinci yarının başlarından itibaren hakeme itiraz eden Cizre kartal sporlu futbolcuların sinirleri hat safhaya geldi. Maçın 73 üncü dakikasında Silopi sporlu futbolcularından Alper attığı gol ile durumu 2 – 1 yaptı ve üstünlüğü ele geçirdi. Maçın 78 inci dakikasında 7 numaralı Cizre kartal sporlu futbolcu Silopi sporlu bir futbolcuya faul yapması ile hakem kırmızı kart verdi ve Cizre kartal spor 10 kişi kaldı.  Maçın bu dakikalarından itibaren sinirlerine sahip olamayan Cizre kartal sporlu futbolcular, maçın hakemi Faysal Kadırhan’a saldırdı ve dövmeye çalıştı. Ortalığın karışmasını güvenlik güçleri önledi.

10 dakikalık aradan sonra tekrar devam eden karşılaşmada Cizre Kartal sporlu bir futbolcu kendi ceza alanı içerisinde Silopi sporlu bir futbolcuya faul yaptı ve maçın hakemi faysal Kadırhan tekrar penaltı noktasını gösterdi. Hakemin penaltı noktasını göstermesi ile tekrar Cizre Kartal sporlu futbolcular hakeme saldırdı ve ortalık tekrar karıştı. Polis olaya zor müdahale ederken Silopi sporlu taraftarlar sahaya inmeye çalıştı. Ancak güvenlik güçleri buna müdahale etti. Bu sırada taraftarlar arasında yere düşen çocuk yaştaki Metin Kol, taraftarların kolları arasında sahanın diğer tarafında bulunan ambulansa taşındı. Taraftarların sahaya girdiğini gören Cizre Kartal sporlu futbolcular yaralıları taşıyan taraftarlara saldırdı, küçük yaştaki Şehmuz Bülbül ve Hayrettin Sakman’ı döverek ağır bir şekilde yaraladı. Bunu gören Silopi sporlu taraftarlar sahaya akın etti. Polisin müdahale edemediği taraftarlar saha etrafındaki parmaklıları kırarak sahaya girdi. Sahaya giren Silopi sporlu taraftarlar Cizre Kartal sporlu futbolculara saldırdı. Saldırıya uğrayan Cizre Kartal sporlu futbolcular Silopi Sporlu taraftarın akınına uğrayarak kaçmak zorunda kaldı. Taraftarları zor zapt eden güvenlik güçleri kavganın büyümesine ve dışarıya sızmasına engel oldu. Cizre kartal sporlu futbolcular polisler eşliğinde İlçe sınırlarına kadar götürüldü.

Silopi spor ve Cizre Kartal spor karşılaşmasında meydana gelen olayların yatıştırılmasından sonra üç çocuk ağır olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Şehmuz Bülbül Cizre devlet hastanesine kaldırılırken, diğer İki yaralı Metin Kol ve Hayrettin Sakman ise Silopi devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Aldığımız bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı anlaşıldı.

Cizre Kartal sporlu futbolcuların Silopi sınırları dışına çıkarılmasından sonra, futbol federasyonu tarafından birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan takımlara kupa verildi. Birinci olan Silopi spora kupasını Silopi İlçe Kaymakamı H.Mehmet Kara verdi. İkinci olan Cizre Kartal spora ise kupasını Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur verdi. Üçüncü olan İdil spora kupasını Silopi ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş verdi ve dördüncü olan Şırnak Spor takımına İl gençlik müdürlüğünden katılan yetkililer verdi.

Verilen kupanın sonucunda Silopi sporlu futbolcular ve Silopi sporlu taraftarlar yaşadıkları sevinci davul ve zurna eşliğinde sokaklara taşıdı. Silopi çarşısında sevinçlerini dile getiren futbolcular ve taraftarlar Silopi Çarsını adeta şölen alanına çevirdiler. Silopi çarşısını tören alanına çeviren futbolcular daha sonra Silopi spor Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İpekyolu üzerinde bulunan Mavi sofra lokantasında Akşam yemeklerini yediler.

Maç sonrasında bir açıklama yapan Silopi spor Kulübü Başkanı Mesut Bordoğan  “ biz bu maçı başarımızla aldık. Ancak Cizre Kartal sporlu futbolcular üç taraftarımızın ağır bir şekilde yaralanmasına neden oldu. Bunun olmasını hiç istemiyorduk. Yaralanan vatandaşlarımızın ailelerine geçmiş olsun diyorum.Biz futbolu kardeşlik ve centilmenlik çerçevesi içerisinde oynamayı isterdik,nitekim öyle oldu bizim açımızdan. Ancak ne yazık ki, Cizre kartal spor oyuncuları için aynı şeyi söyleyemiyorum. Kendilerini her şeye rağmen tebrik eder, futbol hayatlarında başarılar diler, böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederim. Bu başarı bütün Silopi halkının başarısıdır. Bütün Silopi halkına armağanımız olsun ve bütün Silopi halkına hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

Şırnak amatör liginde Birincisi olarak çıkan Silopi spor bundan sonra bölge maçlarına katılacak ve üçüncü süper lige çıkmak için mücadele edecek.

 

 

        

Bu habere 2 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  ŞIRNAK'TA FUTBOL OKULUNA DESTEK 18.11.2009 14:03:13
  Barış Kupasında Şampiyon Şırnak Belediyespor Oldu 11.11.2009 12:06:38
  Diyarbakırspor Başkanı Ve Basın Sözcüsünden Çarpıcı Açıklamalar 2.11.2009 15:26:08
  Şırnak Bölgesel Ligde Temsil Edilecek 2.11.2009 15:20:05
  Gümüş Madalyayla döndü 1.8.2009 04:42:35

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2338050

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber